Protetică

Despre Protetica Dentară

Protetica dentară tratează metodele de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar (ADM) cu ajutorul unor proteze biocompatibile. În clinica Smart Dental se efectuează numeroase tipuri de lucrări fixe și mobilizabile, cum ar fi:

  • lucrări protetice integral ceramice-zirconiu;
  • coroane integral ceramice, tehnica Empress, InCeram, ceramică;
  • fațete dentare integral ceramice, Empress, InCeram, ceramică;
  • lucrări protetice pe implanturi;
  • proteze scheletate – cu sisteme speciale;
  • proteze mobile.
Protetică
Protetică
Protetică
Protetică

Care Sunt Obiectivele Unei Lucrări Protetice?

  • estetică excelentă a lucrărilor protetice realizate reprezintă prioritatea medicilor noștri specializați în culoarea dentară;
  • sănătatea gingiei din jurul lucrării protetice.

În clinica noastră, prepararea dinților se face exclusiv cu prag, iar lucrările protetice provizorii (realizate în cabinet sau laborator) sunt obligatorii. Doar șlefuirea cu prag a dinților asigură sănătatea parodonțiului, coroanele dentare realizate la Smart Dental având o limită precisă, fără invadarea țesutului parodontal, cu respectarea zonei de emergență a dintelui.

Când utilizăm tehnologia CEREC pentru protetică?

CEREC a devenit opțiunea numărul 1 la Smart Dental atunci când vine vorba de reconstrucția dinților cu o distrucție întinsă (distrucție rezultată în urma unei carii profunde sau în urma înlocuirii unor obturații mari). În aceste cazuri, obturațiile simple nu pot fi suficiente pe termen lung, dintele având nevoie de un material superior pentru a dobândi rezistența necesară – și anume ceramica dentară. De aceea, pentru dinții cu distrucție întinsă vom realiza Inlay-uri sau Onlay-uri CEREC în locul obturațiilor clasice compozite (plombe), cele dintâi reprezentând adevărate piese de „puzzle” ceramice care vor înlocui cu precizie de nivel micrometric zona distrusă a dintelui.
Prin aceste Inlay/Onlay-uri CEREC, abordăm cu mult mai mult simț conservativ tratamentul unui dinte, înlocuind numai ceea ce lipsește în urma unei carii, fracturi, obturații vechi (dorim să păstrăm cât mai mult din dinte). Astfel, reușim să reconstruim dintele printr-o metodă mult mai eficientă decât coroanele dentare clasice (coroanele necesită o șlefuire integrală a dintelui).
contact us
telefon