Utilizarea Microscopului Dentar În Endodonție – Dr. Dan Caminescu

Acest curs are toate locurile ocupate

Indubitabil, microscopul operator este un ajutor greu de suplinit în endodonţie ca de altfel şi în multe alte specialităţi stomatologice şi va deveni în curând un standard în medicina dentară.


Pentru a nu transforma însă această unealtă preţioasă într-un veritabil duşman care ne îmbolnăveşte ochii, ne afectează postura sau se alătură multelor cauze ce generează patologie musculo-osteo-articulară sau alte boli profesionale specifice domeniului nostru de activitate ori pentru a nu deveni un „cuier puţin mai scump” amplasat într-un colţ al cabinetului sau un dispozitiv prin care mai privim doar ocazional, pentru că în general ne consumă timpul, ne îngreunează procedurile, ne creează o stare de agitaţie, ne creşte costurile tratamentelor şi induce disconfort pacienţilor ar trebui să deprindem nişte minime noţiuni legate de:

 

  • Amenajarea şi dotarea spaţiului în care se vor desfăşura tratamente asistate de microscop
  • Tipul de microscop care se potriveşte profilului nostru, manoperelor practicate dar şi bugetului, precum şi opţionalele ce pot fi/trebuie adăugate
  • Poziţionarea corectă a microscopului, a medicului şi a asistentului medical în raport cu pacientul, respectiv cu arcada, hemiarcada sau dintele aflate în tratament
  • Transferul corect al instrumentelor între membrii echipei medicale (lucrul la 4, respectiv 6 mâini)
  • Standardizarea procedurilor operatorii în vederea creşterii preciziei şi vitezei de lucru
  • Antrenarea unui nou membru al echipei medicale în vederea realizării tratamentelor cu ajutorul microscopului operator
  • Mentenanţa regulată şi ocazională a microscopului dentar
  • Tips & trics referitoare la fiecare etapă a tratamentului endodontic în parte realizată cu ajutorul magnificaţiei, de la consultaţie până la sigilarea adezivă a dintelui obturat pe canal.

Personal Info – Dr Dan Caminescu

Dr. Liviu Daniel Caminescu a absolvit Facultatea de Medicina Dentara – UMF „Carol Davila”, Bucuresti in anul 2004. Dupa un an isi limiteaza practica exclusiv la endodontie. intre 2005 si 2010 activeaza in cadrul Catedrei de Endodontie a UMF „Carol Davila”, iar in anul 2008 finalizeaza studiile programului de Masterat in Endodontie. Intre 2013 si 2016 este colaborator al Universitatii Apollonia, Iasi. Este Presedintele Asociatiei Medicilor Stomatologi din Municipiul Bucuresti, membru al Asociatiei Romane de Endodontie si al Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice. Este membru in colectivul de redactie al Revistei Romane de Medicina Dentara. A sustinut conferinte si cursuri practice pe diverse teme din domeniul endodontiei in Romania, Ungaria, Franta, Bosnia si Hezegovina, Albania, Croatia si Cehia. A fost sau este lider de opinie pentru producatori precum Ivoclar Vivadent, 3M Espe, Coltene-Whaledent, Sybron Endo, Kavo-Kerr si pentru mai multe companii de distributie a materialelor stomatologice din Romania. Subiectele principale de interes sunt: izolarea cu diga, adeziunea în stomatologie, microscopia dentara si cursurile de endodontie, iar în ultima perioada educatia medicala online.

Info. Suplimentare

Orice eveniment de tip: webinar, curs online, workshop, training, mini conferință sau ședință pe care îl susțineți în Cluj-Napoca, este foarte important pentru noi. Pentru informații suplimentare despre evenimentele organizate de Smart Education, puteți să ne contactați utilizând datele de mai jos.

email: administrativ@smartdental.ro
tel.: +40 749 410 699

contact us
telefon