Protetică dentară

Despre protetica dentară

Protetica dentară tratează metodele de restaurare morfo-funcţională şi estetică a aparatului dento-maxilar (ADM) cu ajutorul unor proteze biocompatibile. În clinica noastră se realizează o gama largă de lucrări protetice fixe și mobilizabile:
– Lucrări protetice integral ceramice – zirconiu
– Coroane integral ceramice, tehnica Empress, InCeram, ceramica feldspatică
– Fațete dentare integral ceramice, Empress, InCeram, ceramică felspadică
– Lucrări protetice metalo-ceramice – cu prag ceramic
– Lucrări protetice pe implante
– Proteze scheletate – cu sisteme speciale
– Proteze mobile.

Care sunt dezideratele unei lucrări protetice?

– estetica deosebită a lucrărilor protetice realizate  este preocuparea principală a medicilor noștri specializați în culoarea dentară
– sănătatea gingiei de lângă lucrarea protetică.

În clinica noastră prepararea dinților se face exclusiv cu prag , iar lucrările protetice provizorii (realizate în cabinet sau laborator) sunt obligatorii. Numai șlefuirea cu prag a dinților asigură sănătatea parodonțiului, coroanele dentare realizate de către noi avand o limita precisă, fără invadarea țesutului parodontal, cu respectarea zonei de emergență a dintelui.

În clinica Smart Dental, CEREC a devenit opțiunea numărul 1 în reconstrucția dinților cu o distrucție întinsă (distrucție rezultată în urma unei carii profunde sau în urma înlocuirii unor obturații mari). În aceste cazuri, simplele obturații nu pot fi suficiente pe termen lung, dintele având nevoie de un material superior pentru a avea rezistența necesară – ceramica dentară. De aceea, în locul clasicelor obturații compozite (plombe), la dinții cu distrucție întinsă vom realiza Inlay-uri sau Onlay-uri CEREC – adevărate piese „puzzle” ceramice care vor înlocui cu o precizie de nivel micrometric a zonei distruse a dintelui.

Prin aceste Inlay/Onlay-uri CEREC, noi vom aborda cu mult mai mult simț conservativ tratamentul unui dinte, înlocuind numai ceea ce lipsește în urma unei carii, fracturi, obturații vechi (dorim să păstrăm cât mai mult din dintele dumneavoastră). Astfel, reușim să reconstruim dintele dumneavoastră printr-o metodă mult mai conservativă decât clasicele coroane dentare (coroanele necesită o șlefuire integrală a dintelui).

Nu ai efectuat de mult timp un control stomatologic?

ro_RORO
Website-ul nostru utilizează cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței tale de navigare.