Chirurgie dento-alveolară

Chirurgie orală / dentoalveolară

Chirurgia orală  numită și chirurgia dentoalveolară este o ramură extrem de importantă în stomatologie și include o serie de intervenții necesare pentru tratamentul eficient al unor afecțiuni orale. Manoperele cele mai utilizate în chirurgia orală sunt:

  • extracția dentară și a molarilor de minte (odontectomia);
  • extractia caninilor sau molarilor incluși;
  • gingivectomii si gingivoplastie;
  • rezecții apicale;
  • tratamentul abceselor și a chisturilor.
Cum are loc operația de extracție a măselelor de minte?

În clinica Smart Dental, procedeul standard pentru extracții este ca  intervenția (care este realizată sub anestezie loco-regională) sa fie înfăptuită doar după ce sunt realizate o serie de examinări paraclinice cum ar fi radiografia sau  tomografia computerizată. Imagistica ne oferă informații esențiale asupra poziției dintelui, a formei acestuia și a raportului cu alte formațiuni anatomice (nerv, sinus maxilar,… etc).

Pe parcursul  vindecarii de după extracție – care poate dura câteva zile – este posibil ca pacientul să simtă un ușor disconfort. Pentru un proces de vindecare cât mai confortabil prescriem fiecărui pacient  medicamente  analgezice, antiinflamatoare precum și antibiotice.

Există foarte multe intervenții, mai mult sau mai puțin invazive, ce fac parte din chirurgia dentoalveolară. Pe lângă extracțiile dentare, adesea în clinica noastră se fac și următoarele intervenții:

  • gingivectomie, gingivoplastie: pentru a rezolva complicațiile suferite în urma afecțiunilor parodontale;
  • chistectomii: pentru îndepărtarea chisturilor maxilare;
  • drenajul abceselor: pentru asanarea focarului infecțios;
  • rezecții apicale: pentru salvarea dintelui infectat.

Medicul stomatolog este  persoana cea mai în măsură care poate să decidă dacă un pacient are nevoie sau nu de chirurgia dentoalveolară. Dacă pacientul a ajuns într-o asemenea situație, cel mai important este să nu-i fie frică și să se încredințeze pe mâinile unui specialist care lucrează în condiții ideale, cu materiale de ultimă generație și deține toate cunoștințele necesare pentru a efectua procedura într-o manieră cât mai convenabila și favorabilă.

Cea mai frecventă intervenție poate fi considerată extracția dinților. Acest tratament se efectuează în momentul în care dintele natural nu mai poate fi salvat prin alte metode alternative (ex. tratamentul de canal). Cu precădere, chirurgia dento-alveolară se efectuează în extracția molarilor de minte, atunci când există riscul ca aceștia să deplaseze ceilalți dinți prin erupție sau atunci când sunt incluși și cresc în interior, cauzând durere prin exercitarea presiunii la nivelul rădăcinii molarilor vecini.

Nu ai efectuat de mult timp un control stomatologic?

ro_RORO
Website-ul nostru utilizează cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței tale de navigare.